vrijdag 30 november 2018

Toch maar weer met de aanhanger naar Torvaj


We zouden het echt niet meer doen! We hadden rommel zat in Torvaj. We waren het gesjouw met vanalles en nog wat beu. Toen we vorig jaar onze nieuwe auto bestelden, wilden we er geen trekhaak onder, dan zouden we ook niet in de verleiding komen. Maarja, dan zie ik weer overal allerlei spullen voorbij komen die we echt wel nodig hebben. Of die gewoon heel fijn zijn om vanuit Nederland mee te nemen. Omdat ik hier de tijd heb om op zoek te gaan naar koopjes, of soms omdat het in Hongarije gewoon niet te krijgen is. Alhoewel dat een steeds slechter excuus wordt hoor... Dus in het voorjaar gingen we met een volle bus van Sixt op pad. Ramvol en nog kon alles niet mee. Tja wat moet ik daar op zeggen. Dan heb je wel geen trekhaak, maar de schatten komen hoe dan ook nog steeds in Torvaj. Van de zomer gingen we uiteraard met de auto, ook die zat nokkievol, maar het schuurtje en het thuinhuisje in Rooi werden maar niet leger, rara hoe kan dat toch ;-) Nou dat komt omdat een goede vriendin van mij een tijdje geleden een sauna had gekocht via marktplaats. Ze stuurde mij de link door en ik dacht wauw wan mooi ding. Maar het klote is dat je dan steeds sauna’s te zien krijgt, zo gauw als je naar marktplaats gaat. Ja en daar stond op een gegeven moment toch een mooie op! Ze vroegen 250 euro. En omdat Mario graag in de sauna gaat, vroeg ik aan hem, is dit niks voor ons? Voor in Torvaj dan. Ja is wel een mooi ding, zei hij. Je weet wel hoe dat gaat. Zal ik een bod doen? Ja kunde doen. Nou ik dacht ik zal eens gek doen, ik plaats een bod van 100 euro. Na een tijdje kreeg ik een mailtje dat we hem op mochten komen halen! Ja en omdat we toen ook al geen trekhaak hadden, hebben we de auto van mijn schoonzus moeten lenen, plus hun aanhanger erbij. Kostte een dagje sjouwen, maar we waren ermee in ons nopjes. Maar die stond dus nog steeds in het schuurtje hier. En ik had in het voorjaar 2 hele mooie grote oude linnenkasten gescoord. Die stonden bij de kringloopwinkel in Rooi. Met van die mooie hoge stangen om kleding op te hangen. (Ik denk dat ik er nooit bij kan) Nou bleek dat ze van Cardinaal Johannes Willebrands waren geweest. Daar hebben natuurlijk die lange jurken in gehangen. Degelijk hout met spiegeldeuren, keimooi. Maarja die stonden hier dus ook nog steeds.... En nog wat dozen, je kent het wel. Maar omdat we nu voor wat langere tijd naar Hongarije zouden gaan, was een busje huren geen optie, dat is echt veels te duur. En om die spullen hier nog een half jaar te laten staan, daar had ik echt geen zin in! Dus uiteindelijk zijn we toch gezwicht en hebben we op het laatst nog een trekhaak laten monteren. Zodat we bij ons vertrouwde adres, Masta in Rooi, een grote dichte aanhanger konden huren en die vol konden dauwen. Maar we hebben wel echt alles gewogen, zodat we niet over het maximum gewicht zouden gaan. En nog kon niet alles mee, hahaha. Maar dat zien we de volgende keer wel weer...

Maar het nadeel van een auto met aanhanger is dat je niet zo snel kunt rijden. Dus moesten we onder weg overnachten. Dat deden we deze keer net over de Hongaarse grens in Écs. En dat was een leuke locatie! Het was een echte Hongaarse tanya. Het leek wel een museum, zo leuk. 




Op deze manier kwamen we heerlijk uitgerust aan in Torvaj. Nou het leek wel voorjaar ipv herfst. Het was gewoon nog 21 graden! Heerlijk weer om de aanhanger uit te laden en alles een plekje te geven. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten